Çinide bizim öğrendiğimiz basit şekliyle hazır desenleri kömür tozuyla bisküvi denen çini malzemesine basarız. Daha sonra kurşun kalemle üzerinden geçerek deseni netleştiriz. Kömür tozunun ve kurşun kalemin fazlalığını hamur silgi yardımıyla sileriz. Aşağıda ki tahrirleme aşamasına geçeriz.
Tahrirlemede ince uçlu bir fırça yardımıyla desenin üzerinden geçeriz.yukarıdaki hali alır. Artık boyamaya hazırdır.Tahrir boyası siyah boya gibi gözükse de daha farklı ve baskındır.Fırından çıktıktan sonra daha net ve parlak bir hal alır.
Boyamasının bir kısmı yapılmış yarım çalışmam.Boyama ve temizlik işlemi bittikten sonra fırına sırlanma işlemi için gidecek.
Çini boyalarım ; bu boyaların özelliği sürekli dibe çökme eğiliminde olmasıdır.O yüzden karıştırarak kullanmak gerekir. Yoğun boyalar sulandırılarak kullanılır açık renkler aynı bölgeye defalarca girilebilir. Bazı boyalar koyu veya gereğinden fazla girildiğinde fırında yanar.Özellikle turkuaz boya çok çabuk yanar ayarlamasının iyi yapılması gerekir.Kırmızı boyada sulandırılmadan girilir.Fakat tahrire değdirmeden boyamayı yapmak gerekir çünkü kırmızı boya tahririn üzerine gelirse fırında o bölgeyi yok eder ve kırmızı çıkar. En son dikkatli uygulanması gerekir.
İşte beklerken dibe çökmüş bir kırmızı boya. Derhal karıştırılmalı :)))
Sıpanın kuyruk kıllarından yapılan dımdık fırçamız. Boyamada kullanılıyor. Sağdaki hiç kullanılmamış olan kullanılacağı zaman istenilen kalınlıkta kesiliyor. Soldaki gibi.
İkinci yaptığım iş kelebek oldu. Ama çok iyi olmadı zemin boyama çok zor çünkü. Yinede fikir olsun diye atmak istedim.
Benim güzel kaftanım 3. yaptığım iş Kelebeğe göre daha iyi:)) Zemin boyama yok çünkü.
İlk işimmm minik bir tabakkk:))
4. işim kocaman bir tabak
Converse kutusundan boya kutusuna terfi... Bütün boyalarım bunlar şimdilik:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder